Незрящият Виктор Асенов стана един от общо 48 души, които завършиха успешно дуатлона в Обиколката на Витоша. Той се справи за 27.56:20 часа, като с вдъхновяващото си постижение си заслужи аплодисменти и топло посрещане на финала.

Най-напред в събота сутринта Асенов започна 100-километровата обиколка заедно с Веско Николов - Ферара от "Велораптор". Със специално подготвено тандемно колело двамата завършиха за 9.55:08 часа.

Шест часа по-късно 29-годишният Асенов отново беше на старта за втората част от предизвикателството. Негови придружители по трасето бяха Тодор Димитров и Димитър Кьосев. Асенов финишира за 18.01.12 ч.

"Благодаря на всички за подкрепата през цялото време. Благодаря и на хората, които бяха плътно до мен в това начинание. Много съм щастлив, че успях", каза Асенов, който преди година завърши частта с бягането за 17.58:40 часа.

"Борете се за това, което е важно за вас и го следвайте. Бъдете вдъхновени", добави той.

Асенов е пробягал около 2000 км в състезания по планинско бягане, като освен това се катери и се спуска в пещери.

В следващите седмици му предстоят още бягания в България, а сред целите му за догодина са силни и изискващи състезания в чужбина, за които ще търси подкрепа и от фирми.