Четирима играчи от Националната футболна лига бяха наказани в навечерието на предстоящия сезон 2023. Причина за това са нарушения на правилата на Лигата срещу спортните залагания и най-вече тези на маове от календара на НФЛ.

Айзея Роджърс и Рашод Бери, които играеха за Индианаполис Колтс, са със спрени права най-малко до края на предстоящия сезон. Причина за това са техни залози на двубои от НФЛ през миналия сезон.

Сходна е съдбата и на Деметриъс Тейлърс, който понастоящем е свободен агент.

Никълъс Петит-Фрере, футболист на Тенеси Тайтънс, ще пропусне първите шест мача от новия сезон. Той се разминава с по-малка санкция, защото залозите му са били на други спортни събития, а не на футболни мачове.

Роджърс, Бери и Тейлър ще могат да обжалват наказанията си след края на сезона и да поискат правата им да бъдат възстановени. Моментално след обявяването на сакнциите, от Индианаполис Колтс показаха вратата на Роджърс и Бери и ги освободиха от състава си.

Залагането на мачове от НФЛ е все по-честа практика сред играчите в последните години. Стигна се дотам, че през 2021 година Калвин Ридли, по онова време част от Атланта Фалкънс, заложи на мач на собствения си отбор докато се възстановяваше от контузия.