Олимпийската шампионка в сноуборда свободен стил Клои Ким ще си вземе дълга почивка заради психологически проблеми, дошли от славата.

Ким триумфира със златото на зимната олимпиада в Пьончан през 2018 година, както и на тази в Пекин преди няколко месеца. Едва на 17 тя се превърна в най-младата жена, която е печелила олимпийско злато.

"Искам да се насладя на живота. Ще се завърна, когато съм готова. Трябва ми почивка от всичко. Разбирам, че хората ме обичат и подкрепят, имам много фенове , но ги моля да разберат през какво минавам.

Имала съм много трудни моменти, когато бях по-малка мразих живота. Прегорях заради славата. Чувствах се в емоционално дъно. Записах в университет, за да се почувствам нормална отново. Просто искам рестарт.

Не искам да се връщам веднага на пистата, но ще преследвам трети олимпийски златен медал в Милано през 2026 година", каза тя.

Въпреки много почитатели, мнозина са я критикували грубо в социалните мрежи, като дори е получавала расистки обиди. Това допълнително е нарушило крехкото психическо здраве на състезателката.

Това е второто прекъсване на състезателната кариера на Ким.

Преди известно време, след като стана олимпийска шампион в Пьончан тя взе пауза Клои Ким призна, че не издържа на славата, за да учи антропология в университета.