Словачката Анамария Лампич е може би непознато име за феновете на биатлона, но в днешния ден тя им се представи по много добър начин.

27-годишната Лампич до миналия сезон беше ски-бегачка, като в кариерата си има един сребърен и два бронзови медала от Световното първенство и три победи за Световната купа. Освен това тя спечели малкия Кристален глобус в спринтовите състезания за сезон 2020/2021.

В днешния ден тя дебютира на индивидуално състезание в биатлона и завърши на пето място на спринта в Хохфилцен (Австрия), като единствено слабата й стрелба на прав я лиши от победата.

Лампич направи три грешки и по този начин фактът, че даде най-бързо бегово време от всички на трасето се оказа без значение. Утре тя ще стартира на 35 секунди зад победителката и с добра стрелба може да мисли за евентуален дебютен успех.

Победата днес отиде за друга бивша ски бегачка - германката Денис Херман, която без грешки в стрелбата завърши трасето от 7,5 километра за 20:07.1 минути.

Втора е чехкинята Маркета Давидова с една грешка и 18,1 секунди изоставане, а трета Джулия Симон от Франция също с една грешка и 20,1 секунди след победителката.

Най-добре представилата се българка беше Милена Тодорова със своето 37-о място - две грешки в стрелбата и изоставане от 1:36.9 минута.

Лора Христова остана 70-а с една грешка и изоставане от 2:39.3 минути, а Даниела Кадева е 95-а с две грешки и 4:21.1 минути изоставане. Състезанието завършиха 99 биатлонистки.