Пандемията ограничава куп спортни събития по света откъм посещаемост, а у нас през тази седмица две големи такива останаха изцяло без публика.

Мерките на здравните власти наложиха състезанията на закрито да са без зрители и така няма хора на големия тенис турнир Sofia Open и на световното първенство до 21 г. във волейбола, на които сме домакини. На събития на открито у нас има зрители, но с ограничение до 30 процента от капацитета на съоръженията, на които се провеждат.

В същото време в Англия трибуните са пълни за мачовете от Висшата лига, а в Щатите в разгара си е сезонът в Националната футболна лига, като снощи бе регистрирана най-голямата посещаемост от близо 2 години там (от старта на пандемията).

Точно 93 267 фенове са минали през вратите на стадиона в Арлингтън, предградие на Далас, за да гледат как местният Далас Каубойс печели едно от най-класическите съперничества в спорта на Щатите изобщо - 41:21 срещу Филаделфия Ийгълс.

Снимка: AP/БТА

По-рано през сезона бяха регистрирани посещаемости от 77 хиляди, 75 хиляди и т.н.

В Тексас за последните 2 денонощия са регистрирани малко под 5000 нови случая на заразени с Covid-19, а населението на щата е 29 милиона души.

Напълно ваксинирани са 56 процента от тях, а над 3,34 милиона са тези, които са регистрирани като преминали през вируса. Властите в щата не смятат да налагат рестрикции за спортни събития към момента.