Петър Мицин остана осми а финала на 200 метра бътерфлай на Европейското първенство в Отопени, Румъния.

Младата ни надежда в плуването достигна финал в бътерфлая, която не е коронната му дисциплина, където преплува дистанцията за 1:54.02 минути.

Той даде по-слабо време от полуфинала и остана на малко повече от две секунди от националния рекорд на Антъни Иванов.

Мицин също така остана на малко над четири секунди от победителя в дисциплината - Ное Понти от Швейцария, който завърши с 1:49.71 минути.

Сребърният медал бе за италианеца Алберто Рацети, с а бронз се окичи Ричард Мартон от Унгария.

"Резултатът е задоволителен. Но последните метри бяха много трудни, умората си каза думата. Трябва да работим още върху обръщанията и подводното плуване. За мен бе предизвикателство да се изправя срещу едни от най-добрите плувци не само в Европа, но и в света. Аз нямам толкова опит, колкото останалите. Мисля, че това е дисциплината, на която искам да се състезавам. Ще участвам на Световното първенство в Доха", коментира Мицин пред БНТ веднага след финала си.

На полуфинал на 100 метра гръб при жените отпадна Габриела Георгиева, която с време от 59.63 секунди, остана на 16-о място.

Също на полуфинал отпадна Диана Петкова, която в дисциплина 200 метра съчетано остана на пето място в своята серия, давайки време от 2:11.91 минути.

"Не си разпределих плуването възможно най-добре. На места се задъхвах. Това ми попречи да се класирам за финала. НЕ издължах психически. За първи път съм на толкова полуфинали. Ще участвам още в една дисциплина и мисля, че имам големи шансове на 50 м бруст", коментира пред БНТ Диана Петкова.