Томас Бах е наясно, че следващото лято е последен шанс за провеждане на Олимпиадата в Токио. Олимпийските игри в японската столица бяха отложени за догодина заради пандемията от COVID-19, но ако порди някаква причина провеждането на събитието отново бъде осуетено, то следващата крачка би била отмяна.

Бах, който е президент на Международния олимпийски комитет, сам потвърди това.

"Няма как да държиш на работа вечно между 3000 и 5000 души от организационния комитет. Няма как спортистите да бъдат в неведение толкова дълго време", заяви Бах, който има златен олимпийски медал на рапира в отборната фехтовка от Монреал 1976.

Германецът е категоричен, че олимпийски игри без фенове категорично не попадат в плановете на МОК, също както и че провеждането на най-голямото спортно събитие в света не е пряко зависимо от това дали ще бъде открита ваксина срещу коронавирус.

"Не можем да си позволим да променяме спортната програма на целия свят всяка година. Следващото лято е последната опция за Токио, след което на дневен ред идва отмяна", казва още той. 

Игрите в Япония трябва да се проведат по-малко от година преди следващото голямо събитие в календара на МОК - зимната Олимпиада в Пекин през 2022 година.