Само четири комплекта медали ще бъдат раздадени в десетия ден на Олимпиадата в Пекинна 14 февруари.

Ще станат ясни шампионите във фигурното пързаляне (волна програма, танцови двойки), ски скокове (отборно мъже на голямата шанца), фрийстайл ски (ски акробатика, жени), както и за първи път в бобслея (монобоб, жени).

Друг важен акцент са полуфиналните мачове от женския турнир по хокей на лед.

Програмата на Евроспорт ще започне в 3:15 през нощта с волната програма на танцовите двойки във фигурното пързаляне. От 6:50 часа започва излъчването на полуфиналния двубой от женския хокеен турнир между Канада и Щвейцария. В 8:25 часа е време за мъжки кърлинг и мача между РОК и Швеция. Следобедната програма включва отборното състезание на голяма шанца в ски скоковете от 13 часа, както и втория полуфинал от хокейния турнир от 15 часа. В него сили ще мерят САЩ и Финландия.

По Евроспорт 2 програмата започва 3:30 часа с фрийстайл ски и дисциплината слоупстайл при жените. От 5 часа е време за надпреварата биг еър при жените в сноуборда. В 6:30 часа започва слоустайлът при мъжете, а в 8:35 часа биг еър при мъжете. В 13 часа е време отново за фрийстайл ски, но дисциплината ски акробатика при жените. Програмата завършва с надпреварите в бобслея от 14:30 часа и от 15:40 часа.