Радослав Янков и Теодора Пенчева не успяха да преодолеят квалификациите в дисциплините паралелен гигантски слалом за мъже и жени от световното първенство по сноуборд в Бакуриани (Грузия).

Янков даде трето време сред всички участници по червеното трасе с 37:26 секунди, но не завърши по синьото и остана на 32-о място. Следващият старт на Янков е след два дни - на 21 януари.

Оскар Квятковски пък спечели първа световна титла в кариерата си. 26-годишният поляк победи швейцареца Дарио Кавизел на финала, а бронзовият медал остана за австриеца Александър Пайер.

Теодора Пенчева даде време 44.72 секунди по синьото трасе, но не завърши по червеното и остана 31-а.

19-годишната японка Цубаки Мики стана световна шампионка във второто си участие на големия форум, след като през 2021 завърши на 20-о място в същата дисциплина. Между 2019 и 2021 тя спечели шест сребърни медала на световни първенства за девойки - четири индивидуално и два отборно.

Мики победи на финала олимпийската вицешампионка в паралелния гигантски слалом Даниела Улбинг от Австрия, която не успя да завърши. Трета остана полякинята Александра Крол.