Радослав Янков зае престижното седмо място на Световното първенство по сноуборд в Бакуриани, Грузия.

В дисциплината паралелен слалом, българинът успя да достигне четвъртфиналите, където само 10 стотни от секундите го лишиха от място в топ 4.

Янков даде седми резултат в квалификациите - 1:13.55 минути. След това на осминафинал той победи сребърния олимпийски медалист Жан Кошир от Словения, като му сложи впечатляваща разлика от над секунда.

Така на четвъртфинал Радо Янков се изправи срещу Фабиан Обман от Австрия, като макар българинът да водеше през по-голямата част от трасето, в самия край неговият опонент го изпревари и победи с 10 стотни разлика.

За Радослав Янков това е четвърти случай, в който попада сред най-добрите осем сноубордисти в света. Световен шампион стана Андреас Промегер от Австрия с третата титла в кариерата си, а след него на подиума се наредиха Арвид Аунер, също от Австрия и Арно Годе от Канада.

За Българската федерация по ски, Радо Янков сподели малко след края на състезанието:

"Малко късмет не стигна за първата четворка, а от там кой знае...Доволен съм, но и много ме е яд, защото карах много добре, чувствах се в добра кондиция и знаех, че мога да давам газ, а с толкова малко не продължих напред, само 10 стотни. Ще се изям. Въпреки всичко, ценя високо това, че съм здрав и мога да съм тук и да представям България! Карането се получава и това е добре",