Рекорден брой участници от България ще бягат заедно на 5-ти май, точно в 14:00ч. за тези, които не могат! Тази неделя, участници ще могат да бягат заедно в организирани групи в София и Варна.

Към момента записалите се участници са над 400 в България и над 185 000 в света, като 100% от всички дарения под формата на стартова такса отиват за проучвания с цел да се намери лек на хора с гръбначно-мозъчни травми.

Бягането набира все по-голяма популярност в страната, а сред посланниците на каузата са рекордьорът в планинското бягане Кирил Николов - Дизела, водещият Део, лекоатлетката Карин Околие, както и неправителствени организации като фондация GLAS (gays and lesbians accepted in society), Greenpeace България, СК Бегач, СК iRun, Аdidas Runners и много други.

Атлетите на Red Bull - парапланеристът Веселин Овчаров и кайт-сърфистът Никола Абаджиев също ще бягат в Борисовата Градина, София с останалите участници от града. Пара-олимпиецът Владимир Гюров, заедно с първия български отбор по баскетбол в колички - София Балкан за пореден път застават зад каузата.

Заради уникалния формат на състезанието, всички приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно с разработения Wings for Life World Run App, независимо къде по света се намират.

За да е част от бягането и глобалното класиране, всеки участник трябва да има инсталирано приложението Wings for Life World Run App, достъпно за iOS и Android. След успешно дарение в платформата от миниум 10 евро за страната, участникът е регистриран в глобалната Wings for Life World Run система.

Бяганията започват точно в 14:00ч. българско време, едновременно в над 190 държави по цялото земно кълбо. Преди даване на общ старт на бягането, приложението трябва да е успешно активирано на телефона на участника.

Повече за бягането в България може да разберете в подкаститие:

Kari is Calling - eп. 45

2 and 200 - еп. 210

Свръхчовекът с Георги Ненов - eп. 340

За фондация Wings for Life/ "Крила за живот":

Wings for Life / "Крила за живот" е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос - Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти.

"Крила за живот" финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

Повече информация за кампанията:

http://www.wingsforlife.com/en/

http://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/

Wings for Life Бягане София

Wings for Life Бягане във Варна

Събитието се осъществява благодарение на подкрепата на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

#worldrun #wingsforlife