15 решителни дни очакват бившия бразилски национал Робиньо, който бе осъден на девет години затвор от съда в Милано.

Обвиненяита срещу бразилеца са участие в групово изнасилване на жена в периода, когато играеше за италианския гранд Милан.

39-годишният вече бивш футболист обаче е в родината си, а на този етап положителните новини за него са, че Бразилия не екстрадира своите граждани, независимо от тяхното престъпление.

И все пак това не означава, че на Робиньо ще му се размине. Италия настоява той да излежи присъдата си в бразилски затвор, но последната дума има съда в родината му.

В Бразилия вече поискаха всеки документ по делото, преведен на португалски език, като в най-кратки срокове се очаква да бъде оповестено решението относно съдбата на Робиньо.

На бившият играч на Реал (Мадрид) е било съобщено, че има 15 дни да опита да се защити пред бразилския съд, който след това да реши дали да изпълни присъдата му.

Към момента Робиньо е в дома си в Сантош, като още през месец март, когато новините за присъдата му долетяха от Италия, той предаде паспорта си на бразилските власти.

Още от началото на делото единствените тъврдения на играча са, че е невинен и сексуалният акт с въпросната жена през 2013-а е бил доброволен, но не това бе мнението на италианския съд.

Предстои обаче да видим какво ще е мнението на съда в Бразилия.