Лара Гут-Бехрами продължава с невероятната си форма в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, като спечели пето от последните седем състезания, в които участва.

Швейцарката триумфира в супергигантския слалом в Квитфйел, който по програмата трябваше да е спускане, но заради метеорологичните условия претърпя промяна.

Гут-Бехрами направи страхотно каране, направо сензационно в самия край на трасето, като даде най-доброто време от 1:33.52 минути. По този начин тя записа шести подиум и пета победа от последните си пет състезания в Световната купа.

С нея на подиума се качиха две австрийки. Корнелия Хютер, завръшила на 12 стотни зад победителката, както и Мирям Пушнер, останала на една стотна зад своята сънародничка.

Голямата новина за Гут-Бехрами бе, че Федерика Бриньоне зае едва шеста позиция и това позволи на швейцарката да увеличи аванса си в заплетената битка за големия Кристален глобус.

Гут-Бехрами, която е олимпийска шампионка от Пекин и носителка на големия Кристален глобус за 2016-а, вече има 1514 точки на върха в генералното класиране.

Разбира се, огромно влияние за нейната челна контузия има травмата на Микаела Шифрин, която все още е със солидните 1209 точки, макар вече над месец да не е участвала в състезание. Трета е именно Бриньоне, която със своите 1168 точки все още има надежди, че може да се пребори за големия Кристален глобус.