Осъденият на 4.5 години зад решетките Даниел Алвеш се е самоубил.

Тази новина разпространи бразилският журналист Пауло Албукерке в социалните мрежи, като само за часове тя бе споделена хиляди пъти, а милиони се вързаха.

Истината обаче се оказа по-различна.

Говорителят на Алвеш - Аказ Фелеге, бързо отрече. Той дори заяви, че въпросният Албукерке ще бъде съден.

Братът на бившия защитник на бразилския национален отбор и Барселона Дани Алвеш - Ней, също отговори на появилата се информация.

"Има толкова много жестокост в хората, толкова много жестокост. Брат ми беше осъден за думите на жена, която влязла в мъжката тоалетна и е направила нещо, за което само двамата знаят. Вие вече сте осъдили човек, не е ли достатъчно? Той вече е с присъда. Той е в затвора. Сега го искате мъртъв", написа Ней Алвеш в социалната си мрежа.

Авторът на фалшивата новина пък опита да се измъкне с твърдението, че не е говорил за футболиста, а за свой братовчед.

Припомняме, че на 22 февруари магистрати в Барселона осъдиха 40-годишния Алвеш на 4,5 години затвор за изнасилване на момиче в местен нощен клуб през 2022 г. Освен това футболистът трябва да плати 150 хиляди евро на жертвата под формата на морално обезщетение.

40-годишният Дани Алвеш е един от най-титулуваните в историята на футбола - по време на кариерата си той спечели 42 титли, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Копа Америка с Бразилия. Той постигна най-големия си успех, играейки за Барселона, с която спечели 23 трофея от 2008 до 2016 г.