17-годишната сензация в дартса Люк Литлър влезе в първия си по-сериозен конфликт по време на мач.

Младият англичанин, който достигна финал на Световното първенство през януари, беше наречен "арогантен" от своя германски съперник Рикардо Пиетречко след загуба с 3:7 лега на Европейския тур в Белгия.

Двубоят беше полуфинал, а Литлър го спечели сравнително лесно, като след края 29-годишният Пиетречко с прякор Пикачу стисна силно ръката му и личеше, че е раздразнен. След това му каза няколко думи, като се оказа, че го е нарекъл арогантен и му е казал "повече да не прави така".

Раздразнението на германеца идва от това, че Литлър често опитва да затваря легове по нетрадиционен и особено рисков начин, с което реално подценява своите съперници. За мнението спомогна и това, че Литлър каза, че преди четвъртфиналния си мач е тренирал само 20-ина минути. Причината е, че е гледал футболния сблъсък между Ливърпул и Манчестър Сити.

В последвалия финал младокът победи световния шампион от 2018-а Роб Крос с 8:7 лега, като в мача дори успя да направи 9-дартов лег.

Това не е първа титла за Литлър. Той триумфира на Мастърса в Бахрейн на 19 януари, а след това и на Шампионата на играчите на 12 февруари.