Играч от шампионския отбор на хокейния Чикаго Блекхоукс от 2010 година съди отбора, с който спечели Купа “Стенли”, а причината е сексуално насилие от страна на човек от треньорския щаб. Въпросният хокеист е запазил анонимност и обвинява Брад Олдрич, който по онова време е бил помощник в треньорския щаб на клуба.

Анонимният играч твърди, че през 2010 година треньорът е пуснал порнографски филм пред него и е започнал да мастурбира. По онова време Олдрич е отговарял за видеото и разузнаването на съперниците на Блекхоукс.

Това не е първо подобно провинение за въпросния треньор. Той е признат за виновен по сходно обвинение срещу студент в щата Мичиган и е регистриран като сексуален насилник на територията на въпросния щат.

Обвиненията към Олдрич не спират само с това. Той е изпращал съобщения с неприличен характер и е заплашвал въпросния хокеист, че ще го нарани “физически, финансово и емоционално”, ако той не се съгласи да прави секс с него.

Играчът търси компенсация в размер на $150 000 от бившия си клуб.

“Целият живот на този мъж е съсипан. Той не е могъл да функционира нормално в системата на НХЛ след това и на практика тази случка съсипва професионалната му кариера”, каза адвокаткатa му Сюзън Лоугънс.

От Блекхоукс отказаха коментар и единствено обявиха, че подобни твърдения и обвинения са “несъстоятелни”.