Рони О'Съливан стана световен шампион за шести път, но в характерния си стил отново намери от какво да се оплаче. Ракетата грабна своята 37-а ранкинг титла, с което подобри досегашния рекорд, който делеше със Стивън Хендри.

Шотландецът е и единственият играч, който има повече титли в "Крусибъл" от Рони - седем.

"Когато съм под светлината на прожекторите и играя, а феновете викат "Хайде, Рони, хайде, Рони", това малко ме плаши. В гласовете им имат толкова много страст, все едно всичко е на живот и смърт", обясни Ракетата.

"После и останалите фенове започват да подвикват. Това трябва да е спорт за джентълмени. Искам да се състезавам и да се представям добре, но когато добавим всичко това, забавлението малко или много се изпарява. Поне лично за мен", добави още О'Съливан, който преди да спечели тази година бе стигал до титлата перз 2001, 2004, 2008, 2012 и 2013. 

"Иска ми се да са малко по-тихи и да ни оставят да бъдем спокойни. Всъщност щеше да е по-добре да няма никакви фенове, защото тогава настройката е съвсем различна", обобщо позицията си Рони. 

На надпреварата в Шефилд за първи път от началото на пандемията бяха допуснати фенове, които макар и малко на брой, очевидно са оставили своя отпечтък в съзнанието на шампиона. Във финалния двубой имаше 300 души, които присъстваха на трибуните.