Звездният тим на "Йъмбо-Висма", събарл някои от най-големите асове в колоезденето, е решен на всичко да спечели трите големи обиколки а календара.

След като Примож Роглич спечели "Джиро д'Италия", а вчера Йонас Вингегор влезе победоносно в Париж като шампиона на "Тур дьо Франс", нидерландският клуб е решил да прати и двамата на "Вуелтата".

При Примож Роглич нещата бяха ясни, защото след триумфа в "Джирото" той си взе нужната му почивка, за да опита да спечели и четвъртата си "Вуелта", с което да изравни вечния рекорд на Роберто Херас от началото на века.

Словенецът има три титли в Испания, но преди година победител бе Ремко Евенепул, а за да бъдат сигурни в триумда, от "Йъмбо Висма" ще изпратят и другия си голям лидер на "Вуелтата".

Никаква почивка за Йонас Вингегор, който след категоричната си втора поредна победа в "Тура", директно ще започне подготовката си за Обиколката на Испания.

"Ще се видим на старта в Барселона. Отивам да атакувам крайната победа, каквото ще прави и Примож, атакуваме и двамата", каза Вингегор пред медиите.

А посланието е ясно, "Йъмбо Висма" иска да е първият отбор в историята, който печели трите големи обиколки в рамките на година.

Снимка: AP/БТА