Микаела Шифрин отпадна още в първия манш на гигантския слалом при жените в Пекин 2022, с което загуби шанс да защити титлата си в дисциплината.

Американската суперзвезда в ските тръгна с грешка, успя някак да запази контрол за секунда, но на петата врата по трасето излетя встрани и приключи участие.

За първи път след 30 състезания в гигантския слалом, Шифрин не успява да стигне до финала. Това не се бе случвало на лидерката в Световната купа от 2018-а.

Общо 19 състезателки от 80 стартирали не завършиха първия манш, но сред тях не бе българката Ева Вукадинова.

Тя е 44-та преди втората част от състезанието.

Лидер след първия манш е Сара Хектор от Швеция с 57.56 секунди, с аванс от 30 стотни пред Катарина Трупе (Австрия) и 42 стотни пред Федерика Бриньоне (Италия).

Изненадващо, Шифрин дори не опита да се оправдае със странните условия и неприятното трасе, за което говорят много нейни колеги в ските от началото на Олимпиадата.

"Направих грешка - каза Микаела след провала. - Снегът всъщност е невероятен за каране (изкуствен - б.р.), условията са чудесни.

Мисля си, че бях готова като фокус и концентрация, просто допуснах спортно-техническа грешка. Случва се. Стартирах агресивно, добре... Но една малка грешка..."