Срещу вече бившият президент на испанския футбол - Луис Рубиалес, ще бъде заведено дело по две различни обвинения.

Освен обвиненията за корупцияи пране на пари, за които Рубиалес бе арестуван и след това пуснат под гаранция, той ще се изправи пред съда и заради скандалната целувка, която на практика преобърна целия му живот.

Както добре знаете, Рубиалес целуна футболистката Джени Ермосо по време на награждаването на женския тим на Испания със световната титла, а в първия момент наглед приятелската и добронамерена целувка отприщи вълна от скандали.

Съдът в Мадрид обяви, че Рубиалес ще бъде обвиняем по дело за сексуална агресия заради целувката, като все още няма насрочена дата за процеса.

Съдия Франсиско де Хорхе, който ще води делото поиска от Рубиалес да внесе гаранция от 65 000 евро в рамките на 24 часа.

Според прокуратурата при доказване на вината на Рубиалес по това дело, той може да получи до 18 месеца зад решетките. Той също так може да бъде принуден да плати и 50 000 евро компенсация на засегнатата Ермосо.

По това дело редом до Рубиалес ще седнат още трима души. Националният селекционер Хорхе Вилда, който бе освободен от поста след скандала. Спортният диектор на националния тим Алберо Луке, както и шефът на маркетинг отдела на федерацията Рубер Ривера.

Обвинението срещу тях е, че са опитали да принудят Джени Ермосо да мълчи и да не подава жалба срещу действията на Рубиалес. Тримата също трябва да внесат 65 000 евро гаранция, но общо, а не всеки един от тях поотделно.

С днешната новина кошмарът за Луис Рубиалес става пълен, защото очакванията бяха, че дело срещу него ще има само по обвиненията за корупция и пране на пари.

По този казус основното обвинение е с организацията на турнира за Суперкупата на Испания, който от няколко години се провежда в Саудитска Арабия. Според обвинението Рубиалес е прибрал доста пари "под масата", за да подсигури провеждането на надпреварата в арабската страна.

Целият скандал Рубиалес обаче може да има огромни последствия и за испанския футбол, защото ФИФА и УЕФА вече разследват държавна намеса във футболните дела, което е категорично забранено.

Самият Рубиалес бе отстранен от поста си от страна на спортното министерство, което може да доведе до изхвърляне на националния тим от всички надпревари, на клубните отбори от международните турнири, както и на загуба на съдомакинството на Мондиал 2030.