По-малко от 10 месеца след кошмарната катастрофа, която едва не отне живота му, Тайгър Уудс се завърна на игрището за голф. И то - по какъв начин само!

Легендарният играч и бивш №1 в света се удари с голяма скорост в крайпътно дърво през февруари, след като заспа на волана на автомобила си. Краката му бяха натрошени, имаше фрактури и по ребра, ключица, ръце.

Никой не даваше шанс отново да играе играта, която го направи суперзвезда, но ето, че в неделя на игрищата Carlton Golf Club край Орландо, Флорида, той отново показваше уменията си със стиковете в ръце.

Нещо повече, там имаше не един, а двама Уудс.

45-годишният Тайгър и синът му Чарли, на 12 години, се включиха като отбор в надпреварата за двойки PNC Championship, която хем не е част от професионалния тур, хем е достатъчно престижна и с награден фонд от 1 милион долара.

Преди година, в едно от последните си участия на голф игрището, Уудс-старши и Уудс-младши завършиха седми.

Сега останаха втори, като Чарли показа невероятно израстване в играта, а Тайгър с удоволствие наблюдаваше специалния си съотборник. 

Снимка: AP/БТА

Те завършиха само зад друг професионалист - Джон Дейли и неговият син, който е на 16 години. Двамата победители също излязоха като семеен отбор.

Техният краен резултат бе хендикап 27, а Уудс-ови финишираха с два удара назад.

Само 1000 ВИП билета бяха продадени за турнира, след като се разбра, че Тайгър е приел да участва. Той тренира отново от около 20 дни и е далеч от формата, която показваше в професионалния тур.

Въпреки това неговият колега Мат Кучар, който се падна в един от преките дуели да играе с партньора си срещу Уудс баща и син, е впечатлен. "Тайгър е готов да влезе утре в PGA тура и няма да отстъпи на никого", коментира той.

"Не, много съм далеч от това - каза Уудс, който бе изключително емоционален след края на надпреварата и трудно сдържаше сълзите - вероятно и на гордост със сина му, но и на облекчение от извървяния път на възстановяване след катастрофата. - Не мисля за завръщане още, защото не мога да си представя да отида на голямо състезание и да съм просто участник. Когато съм готов, ще опитам." 

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА