Тайгър Уудс се възстановява след операции на двата крака, извършени в клиника в Лос Анджелис след тежката катастрофа, която претърпя в понеделник. Звездата в голфа излезе от пътя, преобърна се с автомобила си и се заби в дърво, но по чудо излезе жив от инцидента.

Пълната картина около травмите му все още не е разкрита, но първите новини след операциите са, че са поставени пластини заради фрактури на поне три кости в стъпалата, глезените и бедрата му. Предполага се, че месеци ще отнеме дори Тайгър да започне да ходи отново без помощта на количка и патерици.

Според експерта по такъв тип контузии Джоузеф Пурита, който е оперирал не един спортист в Щатите, Уудс ще е напълно способен да върви и да тича, но това ще се случи вероятно най-рано след година. Притесненията са, че някои от контузиите могат да ограничат възможностите за тренировки, каквито се изискват от един професионален спортист.

Особено, ако се окажат верни твърденията на калифорнийски медии, че гръбнакът също е засегнат при удара.

С две думи - няма големи надежди, че Тайгър Уудс, 15-кратен шампион в Мастърс турнири, отново ще играе голф.

На 45 години, той се възстановява от поредната тежка битка с травми.

"Тялото му е изтърпяло повече контузии от тези на играчи в Националната футболна лига", коментира Пурита, който е в комуникация с лекуващите лекари от клиниката, където е Уудс.

В кариерата си, но най-вече извън спорта, звездата е имал фрактури на ръце, крака, гръбначни проблеми, мускулни, както и скъсани връзки на лявото коляно.

"Ако някой може да се възстанови и да продължи още веднъж, това е той. Психиката му е желязна", сподели още хирургът Пурита.

В същото време полицията в Лос Анджелис обяви официално, че обвинения няма да бъдат повдигани.

"Има разлика между инцидент и криминално деяние, като това е бил инцидент. Такива неща се случват. Да се надяваме човекът да се оправи напълно", бе коментарът по темата на шерифа Алекс Вилануева.

След гледане на камерите от мястото на катастрофата, ясно е, че Уудс е карал с малко по-висока скорост от позволеното, но не е предизвикал произшествие с други автомобили.

Очевидно и направените проби за алкохол и наркотици са били отрицателни, въпреки че това не се съобщи в нито един от бюлетините на полицията.