Българското участие на игрите Токио 2020 в четвъртък ще бъде в леката атлетика, борбата и карате, като очакваме с надежда представянето на Мирела Демирева, Ивет Горанова, Георги Вангелов и Евелина Николова.

Стартът е с Мирела в 3.10 ч сутринта, когато започват квалификациите при жените в скока на височина.

Сребърната от Рио 2016 Демирева ще има жестока конкуренция, но ако успее да преодолее квалификациите, ще я гледаме отново в събота на финала - една от последните дисциплини изобщо в хронологията на Олимпиадата.

В 5 ч стартират репешажите в свободната борба, като Георги Вангелов ще се бори за място в мача за бронза в категория до 57 г. срещу Оскар Тигерос от Колумбия. При успех, малко след 12,30 ч ще го гледаме и в мача за медал.

В 11 часа е стартът на дебютиращото на Олимпиадата карате, а в мач №4 на кумите Ивет Горанова излиза срещу представителката на Китайско Тайпе Цюн Вен. След съвсем кратка пауза е нейната среща с туркинята Серап Озчелик, а 20-ина минути след това идва и третото изпитания - срещу Сара Бахманиар от Иран. Първите две състезателки от групата отиват на полуфинал.

Не преди 13,30 ч Евелина Николова ще се бори за бронза в категория до 57 кг срещу победителката от репежаша между Аншу Аншу (Индия) и Валерия Коблова (Русия). 

Пълната програма по телевизията за 5 август:

3 ч Лека атлетика по БНТ 1, БНТ 3 и Евроспорт

3 ч Скейтборд по Евроспорт 2

3,30 ч Кану каяк по БНТ 3

06,55 ч Бокс и волейбол (мъже, Бразилия - Руски олимпийски комитет, полуфинал) по БНТ 3

7 ч Баскетбол (мъже, САЩ - Австралия) по Евроспорт 2

9 ч Скокове във вода по Евроспорт

11 ч Колоездене на писта по Евроспорт

11 ч Катерене по Евроспорт 2

13 ч Лека атлетика по БНТ 1 и Евроспорт

13 ч Карате по БНТ 3

14 ч Баскетбол по БНТ 3 (Франция - Словения, полуфинал)

15,45 ч Волейбол (мъже, Франция - Аржентина, полуфинал) по Евроспорт

16 ч Плажен волейбол по Евроспорт 2