Легендата в гребането Лиса Карингтън спечели своето трето олимпийско злато в Токио.

Тя спечели и в дисциплина 500 метра едноместен каяк, след като преди два дни в рамките на час спечели на 200 метра едноместен, както и на 500 метра двуместен.

Карингтън преодоля разстоянието за 1:51.216 минути, като още от самото начало отвори сериозна преднина пред преследвачките, която се оказа достатъчно.

С финален спринт Тамара Ципеш от Унгария се опита да я достигне, но в крайна сметка остана на 0,6 секунди зад шампионката. Третото място грабна Емма Йоргенсен от Дания, за която това е втори бронз от Токио.

За легендарната Лиса Карингтън освен трето злато от Токио, тази титла е общо пета за нея от олимпийски игри, а медалите й от най-големия спортен форум са 6.

Днес в гребния канал имаше още три финала.

В спринтовата дисциплина 200 метра едноместен кая при мъжете, победата отиде за Шандор Тотка от Унгария. Зад него се наредиха Манфреди Рица от Италия и Лиъм Хийт от Великобритания.

В едноместното женско кану на 200 метра, победата изненадващо отиде за САЩ. Грабна я Невин Харисън, а сребото остана за Лорънс Винсент-Лапонт от Канада, бронът за Людмила Лужан от Украйна.

Видяхме и отборна надпревара. Тя бе на двуместен кая при мъжете на 1000 метра, където Австралия взе златото, Германия среброто, а Чехия бронза.