Светът на спорта изпадна в шок от вестта за самоубийството на Кели Катлин, една от големите звезди на колоезденето не само в Щатите. На 23 години състезателката от Минесота е сложила край на живота си по неясни засега причини.

Момичето бе трикратна световна шампионка в преследването с отбора на САЩ, както и сребърна медалистка от Олимпиадата в Рио 2016. Считана бе за бъдещето на този спорт в родината си, както и за лидер на вероятно най-силния отбор в момента при жените в колоезденето на писта.

Катлин има изумителни постижения за крехката си възраст, далеч не само в спорта.

Тя издаде своя музика с невероятни изпълнения на цигулка, дипломира се с отличие по математика, знаеше перфектно четири езика, включително китайски, а в последните 24 месеца бе част от колежа в Станфорд, където изучаваше инженерни науки.

Считана за вундеркинд и всестранно развит млад човек, преди месец Кели даде голямо интервю пред телевизионния канал ESPN и обясни, че не е сигурна как да балансира интересите си извън спорта с кариерата в колоезденето.

Каза също и, че не очаква да остане дълго върху велосипеда като професионалистка.

Смъртта на Катлин идва като пълна мистерия и шок, като според нейни приятели не е имало никакви симптоми на депресия у младата шампионка.