На 17 декември клуб ЦСКА организира международен турнир по спортна гимнастика по двойки. Надпреварата носи името на една от легендите на този спорт у нас - Велик Капсъзов.

Според регламента всяка двойка ще се състои от един младеж и една девойка.Състезанието ще се проведе в пет кръга. При всеки кръг образуването на общия сбор започва отначало. JOKER ще удвоява оценките на състезателите в петте кръга на предварително заявен уред.

Турнирът е за състезатели от 14 до 18 години и ще се проведе в зала "Раковски" от 10 часа!

Велик Капсъзов е участник на олимпийските игри през 1956, 1960 и 1964 година. Първият българин носител на олимпийски медал в този спорт - бронз на халки от Олимпиадата през 1960 година в Рим.

Бронзов медалист е на халки от европейското първенство през 1959 година и носител на титлата в същата дисциплина от европейските първенства през 1961 и 1963 година.

Носител е на три медала от Универсиадата в София през 1961 година - бронз в индивидуалния многобой и злато на халки и на успоредка.

"Искам да благодаря на Йордан Йовчев и "Българската Федерация по Гимнастика" както и на СК "Спортна Гимнастика ЦСКА" и специално на Милко Танкушев за предоставената възможност и поканата да кръсти и посвети този турнир на баща ми Велик Капсъзов ! Дълбок поклон на благодарност и респект за това , че не забравяте историята която е основа на нашето бъдеще и възпитание на нашите деца!

Успех и продължавайте да тренирате и възпитавате децата по начина по който години на ред го правите ! Само така те ще растат уверени,здрави и можещи разчитащи на собствените си умения ,знания и способности възпитани от спорта и вас!", сподели синът на легендата Даниел Капсъзов за инициативата.