Фиджи постигна една от най-значимите си победи досега, след като за първи път победи Австралия на световно първенство по ръгби.

Успехът е и едва трети за островната нация срещу далеч по-големия и успешен съперник. Фиджийците бяха наречени "фантастични" от медиите по света след успеха с 22:15, благодарение на който ситуацията в групата стана още по-интересна.

На почивката в Сент Етиен Фиджи водеше с 12:8, а през втората част не просто задържа преднината си, ами съумя да я увеличи, като с този успех задмина противника си във временното класиране. Победата можеше да бъде още по-изразителна, тъй като "летящите фиджийци", както са известни ръгбистите на страната, дръпнаха с 22:8, а Симионе Куруволи пропусна да направи преднината на своите 15 точки.

Лидер в групата е Уелс с 10 точки след два мача, следван от Фиджи и Австралия с по 6, а Грузия и Португалия нямат нито една точка, но и са с мач по-малко, тъй като тепърва им предстои да играят помежду си.

От 1985 година насам Австралия нямаше загуба в мачовете с този съперник. По-точно бе в серия от осем поредни успеха, като във всеки един от тях стигаше до поне 31 точки.

Най-интересните мачове от Световната купа, която продължава до 28 октомври, може да гледате пряко в ефира на БНТ 3.

Останалите резултати от неделния ден:

Англия - Япония 34:12

Южна Африка - Румъния 76:0