В деня на любовта една история около Олимпиадата в Пекин даде тон за романтичното настроение. Сподели я в своя Инстаграм профил Доминик Виндиш, който остана 14-и в индивидуалния старт на 20 км остана 14-и, а в спринта на 10 км бе 30-и.

Но италианецът е с три бронзови олимпийски медала в кариерата, като два от тях дойдоха в Пьончан преди четири години. Едно от отличията вече има друга стойност в живота на Доминик...

Медалът е разтопен, като част от него е отишъл за направата на специален годежен пръстен за любимата му Джулиа. "Специален пръстен за най-специалната жена", написа Виндиш в социалните мрежи, показвайки как изглежда бижуто.

"Идеята е много отдавна в главата ми, а след Пьончан вече бях твърде решен да я осъществя - имах три медала, това си е избор, нали! Направихме го с една тиролска фирма, тя не подозираше нищо. Когато отидох да и предложа, просто и пуснах видеото от това как изработват пръстена," разкрива Доминик.

Двойката ще встъпи официално в брак това лято, след като Джулия е казала "да". И кой би казал "не" на такава романтика?

Историята около Виндиш не е единствената, която днес е актуална из олимпийското село.

Няколко двойки спортисти посрещат празника на игрите, като например Владо Илиев и Милена Тодорова, българските звезди в биатлона.

"Обичам те", пишеше на публикацията на Владо рано тази сутрин в социалните мрежи, над снимката на двамата пред олимпийските кръгове в Пекин (долу).

Снимка: Facebook

Вероятно най-звездната двойка в Пекин е тази в ските. Тази сутрин Микаела Шифрин написа в Туитър: "Надявам се всеки човек да намери някой, който да го обича, разбира и да лекува раните му така, както го прави Александер Килде за мен."

Двамата са заедно от точно година.