Младата руска фигуристка Камила Валиева направи първо изявление след скандалната за нея Олимпиада в Токио.

15-годишното момиче беше уличено в употреба на допинг по време на Игрите, но въпреки това Спортния арбитражен съд й позволи да се състезава.

Валиева спечели отборното състезание с Руския олимпийски комитет, но не беше наградена заради положителната проба.

След това се очакваше да спечели и волната програма, след като бе първа в кратката, но напрежението й дойде в повече. Тя завърши четвърта и остана без втори медал.

Мнозина обвиниха треньорския щаб на момичето и обкръжението й, тъй като тя няма как съзнателно да вземе забранен стимулант. Въпреки скандалите, рускинята отправи топли благодарности към своите треньори.

"Моята първа олимпиада най-накрая приключи и аз искам на благодаря на тези, които ме изведоха до това най-важно в живота на един спортист събитие - моите треньори Етери Тутбуридзе, Сергей Викторович и Даниил Маркович, написа Валиева в "Инстаграм".

"Вие сте абсолютни майстори в своята област. Вие не само ни тренирате, но и учите да преодоляваме себе си, което ни помага не само в спорта, а и в живота. С вас до мен се чувствам защитена и способна да мина през всяко изпитание. Благодаря ви, че ми помагате да бъда силна", добави младотo момиче.