Един от най-вдъхновяващите спортисти в историята е бил приет в болница след катастрофа по време на колоездачно състезание.

Бившият автомобилен пилот и настоящ параолимпиец Алекс Занарди има сериозна травма на главата и е бил транспортиран с хеликоптер до болница в родната му Италия.

Той има четири златни медала в параолимпийското колоездене.

Инцидентът се е случил близо до градчето Пиенца в Тоскана. Местната полиция съобщава, че в сблъсъка, в който е пострадал Занарди участие е имал и тежък автомобил.

53-годишният Занарди загуби и двата си крака в автомобилна катастрофа през 2001 година, но това по никакъв начин не сломи волята му и той продължи да се състезава. След ампутацията италианецът се завърна на пистата, макар и не във Формула 1 и ИндиКар, където бе изградил репутацията си. 

Великият спортист получи подкрепа от хиляди хора в социалните мрежи, включително и от италианския премиер Джузепе Конти.

"Никога не си се предавал и си преминал през хиляди проблеми с невероятната ти сила. Кураж, Алекс Занарди. Не се предавай. Цяла Италия е с теб", написа Конти в Twittter.

Последната информация гласи, че каската на Занарди е изхвърчала при сблъсъка. Италианецът е двукратен шампион от Индикар, а във Формула 1 има 44 старта.