Шампионът от последните две издания на Обиколката на Франция Йонас Вингегор отново се качи на колело. Датчанинът се възстановява от тежкото падане, което претърпя по време на Обиколката на страната на баските в началото на миналия месец, което доведе до фрактури на гръдния кош, както и охлузвания по цялото тяло.

"Това е първото ми качване на колелото и каране на открито. Наистина съм щастлив, че най-после отново мога да карам нормално", каза Вингегор във видео, публикувано в социалните мрежи от клубния му тим Висма Лийз а Байк.

"Невероятно е, че отново съм на пътя и чакам с нетърпение следващите етапи от моето възстановяване. Чувствам се добре, състоянието ми се подобрява с всеки изминал ден. Все още има неща, от които трябва да се възстановя и да подобря", добави той.

"Разбира се, че се надявам да бъда на старта на "Тур дьо Франс". Но все още нямаме идея в каква форма ще бъда и как ще премине моето възстановяване. Ще направя обаче всичко възможно, за да бъда там в най-доброто си състояние", завърши Вингегор, цитиран от БТА.