Организаторите на Олимпиадата в Пекин постигнаха малка победа, след като обявиха, че за първи път от началото на събитието не са регистрирани нови случаи на COVID-19 в рамките на 24-часов период. Става дума за тестовете, които се правят в “затворения балон”, в който живеят и се движат всички спортисти, техните треньори и делегации на страните.

В него в момента има общо 69 872 души, включително 6051 спортисти и официални лица, като вчера никой от тях не е бил с положителен тест. 

Единствените положителни проби са били на летището и са дадени от пристигащи в китайската столица участници. Става дума за трима души от общо 32 новопристигнали.

Това е и най-ниският брой на положителни тестове общо в “балона” и на летището при пристигащи и заминаващи от 23 януари насам. Тогава също имаше само трима души, които бяха заразени с COVID-19. 

Случаите на коронавирус започнаха да намаляват откакто пристигащите за Игрите в Пекин хора станаха по-малко след откриването на Олимпиадата на 4 февуари. Иначе общият брой на положителни тестове от началото на целия олимпийски период в Китай е 432.

Организаторите обявиха, че са направени общо 1 384 144 теста за заболяването до момента.