Зрителката, която причини масовото падане в края на първия етап на тазгодишното издание на "Тур дьо Франс" ще се изправи днес пред съда в Брест, съобщиха френските медии.

Жената, чието име не се съобщава, събори повече от половината колона в състезанието, след като излезе на пътя, държейки огромен надпис за камерите, без да обърне внимание на приближаващите с висока скорост колоездачи.

Жената по чудо не пострада при инцидента, но германецът Тони Мартин се заби в табелата и, падна на земята, а след него среща с асфалта имаха и десетки други колоездачи, част от които отпаднаха от състезанието заради получените травми.

След инцидента жената избяга, а полицията в Северна Франция започна издирването и. Няколко дни по-късно тя сама се предаде на властите. Пред прокурора по делото тя е изкалаза съжалението си за случилото се и е заявила, че я е срам от постъпката и.

Организаторите на Обиколката на Франция отдавна заявиха, че няма да завеждат дело срещу зрителката, но от Професионалната колоездачна асоциация подведоха жената под съдебна отговорност.