Пет български състезателки ще участват в третия ден на зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

В понеделник Ева Вукадинова ще стартира в първия манш на гиганския слалом за жени, който е от 3.30 часа българско време. Българката е с 68-и номер от общо 82 в стартовия списък.

От 11.00 часа започва индивидуалната дисциплина на 15 км за жени в биатлона, където се очаква да стартират четирите българки - Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова. Лора Христова отпадна от стартовия списък на надпреварата.

Девет комплекта медали ще бъдат раздадени в понеделник, вместо първоначалните осем, след като мъжкото спускане беше отложено с един ден заради силен вятър.

Деветте финала са:

фигурно пързаляне, отборно състезание, сноуборд, слоупстайл за мъже, ски-алпийски дисциплини, спускане за мъже, ски-алпийски дисциплини, гигантски слалом за жени, бързо пързаляне с кънки, 1500 метра за жени, биатлон, индивидуална дисциплина на 15 км за жени, шорттрек, 500 метра за жени и 1000 метра за мъже, ски-скокове, смесено отборно състезание

Програмата по Евроспорт ще започне с отборното състезание във фигурното пързаляне от 3:15 часа. Час по-късно започва гигантския слалом при жените. В 5:30 продължава фигурното пързаляне, а в 7:45 е вторият манш на женския гигантски слалом. В 11 часа започва индивидуалната дисциплина в биатлона при жените. В 13:45 часа е време за ски скокове - смесени двойки на малката шанца. Програмата завършва с мач от женския турнир по хокей на лед между Швейцария и Финландия от 15:45 часа.

По Евроспорт 2 от 3:30 часа се започва с фрийстайл ски и дисциплината биг еър при жените. Следва от 5:45 часа слоустайлът в мъжкия сноуборд. От 7:30 часа отново фрийстайл ски и биг еър, но при мъжете. В 10:30 часа е време за бързо пързаляне с кънки, а от 12:05 започва мачът между Чехия и Дания в женския турнир по хокей. В 13:30 часа се пренасяме в залата за шорттрек . До края на програмата има още спускане с шейни (сингъл, жени) от 15:25, както и хокей на лед (Швеция - китай), от 16:40 часа.