Боряна Калейн спечели многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София, а пък Стилияна Николова остана на втора позиция.

Калейн събра общо 137.300 точки след всички четири уреда, като впечатли най-вече с представянето си на бухалки и лента, където бе оценена съответно с 35.050 и 32.850. Вчера тя имаше 35.600 на обръч и 33.900 на топка, класирайки се за финалите на всички четири уреда.

Николова остана втора, след като допусна грешка на бухалки, но пък се представи добре на лента, както и на обръч и топка. Общата й оценка е 135.100 точки, като тя си осигури място във финалите на обръч, топка и лента.

Трета остана Дария Атаманов (Израел) със 132.600 точки.

Главен съдия на Световната купа е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, а рефер за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова.

По-късно днес предстоят изпълненията с три ленти и две топки при ансамблите, като България ще бъде представена от Магдалина Миневска, София иванов, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, които са седми във временното класиране след съчетанието си с пет обръча снощи.

ИЗБРАНО