Българският представител в ски скоковете Владимир Зографски завърши на 38-о място в състезанието на голямата шанца на Олимпидата в Пекин. Той скочи 125.0 метра, които му отредиха 112.5 точки, като по този начин остана извън първите 30, които продължават напред към разпределението на медалите и втория скок.

Преди четири години в Пьончан българинът записа най-силното си олимпийско представяне на голяма шанца с 35-а позиция.

“Като резултат не съм доволен, но реално погледнато скокът ми беше хубав, свърших си работата, бих казал. За съжаление огромното изоставане в скоростта (на засилване) остана, просто при това положение няма шансове. Не успяхме да го решим този проблем. Хората дори ме подиграват, че изоставането ми е катастрофално и все едно стартирам от 4 позиции по-надолу. Не знам. Опитахме, но нищо не се получи”, каза той и добави, че е значително по-доволен от представянето си на малката шанца, на която записа 22-о място.

28-годишният нашенец добави, че все още е млад и има време за още три Олимпиади, но първо смята да се фокусира върху остатъка от сезона и следващия такъв, без да мисли за толкова напред в бъдещето