Да видиш четири от най-големите легенди в спорта на едно място си е привилегия и събитие, а когато един кадър успее да ги събере - това е фотос за историята.

Именно такъв бе запечатан край боксовете във Формула 1 в неделната нощ (у нас), когато бе Гран при на Маями. Блясъкът около дебютното състезание във Флорида бе огрочен, а ВИП присъствието бе колосално.

И все пак - когато Том Брейди, седемкратен шампион на НФЛ и считан за най-велик в този спорт, публикува снимката в своя профил в социалните мрежи, тя стана вайръл за минути, с милиони споделяния и коментари. Вероятно ще бъдат счупени рекорди в това отношение, но не това е най-ключовото.

Някак небрежно, пред бокса на "Мерцедес" на един кадър се събраха Брейди, великият и недосегаем №1 в историята на баскетбола - Майкъл Джордан, футболната икона Дейвид Бекъм и Люис Хамилтън, който пък е вече с титла сър на британската империя, но отдавна е такъв във Формула 1 със седемте му шампионски корони.

Толкова легендарен блясък на една снимка... Брейди тагна останалите, без да се налага да пише трогателни текстове към публикацията. На всички е ясно колко е силен кадърът.

"Шоуто си го бива - каза Джордан, който обикаляше из падока, следван от тълпа репортери. - Този спорт е необичайно непопулярен у нас. Формула 1 трябва да е част от спортния живот на Щатите все повече."

Една от големите драми на организаторите е, че Северна Америка остава мястото, където спортът Ф1 е най-слабо популярен.

Брейди игра голф преди състезанието, където също се засече с Бекъм, когото нарече "сокър посланик в Америка". Британецът в момента е една от водещите фигури в спорта в Маями, където ръководи отбора Интер от Мейджър лигата и опитва да посее семената на любовта към нашенския вариант на футбола в този регион.

Брейди също играе във Флорида, но за Тампа Бей, след като се отказа и завърна в рамките на около месец в началото на годината. Той ще преследва 11-ото си участие на Супербоул през следващия сезон, както и осмата си титла. 

Снимка: Getty Images