Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо поднови тренировки преди завръщането си във Формула 1. Той стори това само няколко дни след операциите, която претърпя като резултат от пътен инцидент. 39-годишният испанец бе блъснат от автомобил, докато караше велосипед като част от подготовката си за сезон 2021. 

Ветеранът, който на два пъти е печелил надпреварата за 24-те часа на Льо Ман, имаше фрактура на челюстта, довела до двете хирургически интервенции.

При изписването си в понеделник самият пилот се закани, че ще тренира най-късно до седмица, но сега изпревари и собствените си прогнози. Самият той показа снимка от тренировъчния си процес в социалните мрежи. Алонсо е уведомил ръководството на “Алпайн”, където ще се състезава тази година, че ще бъде на линия за предсезонните тестове във Формула 1, които предстоят след по-малко от месец в Бахрейн.

Д-р Фернандо Алмейда Пара от испанската асоциация за челюстно-лицеви травми коментира, че при подобни случаи има опасност от възпаление на лицето, което категорично изключва възможността за носене на каска, при това дори за дни или седмици. Той обаче добави, че нещо такова е малко вероятно при Алонсо, защото той е получил лекарска помощ моментално.