Формула 1 отборът на "Астън Мартин" няма да прави промени в състава си за новия сезон.

От британския клуб съобщиха, че четирикратният световен шампион Себастиан Фетел и Ланс Строл ще останат пилоти и през сезон 2022.

В последните седмици имаше съмнение около бъдещето на 34-годишния Фетел, но вече е сигурно, че той ще бъде пилот на тима поне още един сезон.

Един от посочените мотиви е, че "Астън Мартин" иска да използва огромния му опит през новия сезон, в който всички отбори ще се сблъскът с нови правила и регулации около контрукцията на болидите си.

Не така стояха нещата около Ланс Строл, защото все пак знаем, че собственик на тима е баща му Лорънс, което предполагаше, че смяна точно тям няма да има.

Този сезон беляза завръщането на "Астън Мартин" във Формула 1 за първи път от 60 години, като британската компания сложи името си на отбора, който до миналия сезон се казваше "Рейсинг Пойнт", а преди няколко години пък бе "Форс Индия".

След няколко доста силни сезона, тимът в момента се представя под очакванията и заема седмо място сред конструкторите, а при пилотите Себастиан Фетел е 12-и с 35 точки и второ място в Грн При на Азербайджан. С позиция зад него, но и 11 точки по-малко е Ланс Строл.