Бившият британски пилот Джони Хърбърт подсили още повече слуховете за евентуално преминаване на Макс Верстапен в "Мерцедес". Трикратният световен шампион с "Ред Бул" стана обект на доста спекулации, след като стана ясно, че Люис Хамилтън напуска "сребърните стрели" в посока "Ферари", а също така изглежда, че отношенията му с ръководството на отбора не са особено блестящи към момента.

Хърбърт кара във Формула 1 между 1989 и 2000 година, като за това време записа три победи и общо седем подиума.

26-годишният Верстапен има договор с "червените бикове" до 2028 година, ала предвид неуредиците в отбора, по-ранно напускане няма да е особена изненада.

"Чувам, че сделката между Макс и "Мерцедес" е доста близо до това да стане факт. Но не смятам, че това е най-добрият сценарий за него, защото в последните три години те не са това, което бяха. Болидът им не е достатъчно добър", обяви Хърбърт.

В последните дни се появиха твърдения, че в сегашната сделка на Верстапен има клауза, според която той може да си тръгне предварително, ако д-р Хелмут Марко напусне "Ред Бул". А съвсем наскоро голямата звезда на отбора засвидетелства уважението си към Марко и заяви, че без него няма бъдеще за тима.