Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун смята, че създалата се в следствие на пандемията от COVID-19 криза застрашава съществуването на някои отбори от Формула 1.

Американецът е на мнение, че цялостното моментно състояние на F1 е изключително деликатно.

"Ситуацията може да се превърне в разрушителна за отборите и да засегне сериозен брой от тях. Ако не се направят правилните стъпки, то четири отбора могат да бъдат затворени", коментира Браун 

Според него всички тимове са се съгласили да намалят горната граница на разходите си от $175 милиона на $150 милиона за сезон 2021. Браун смята, че и тези пари са много и е нужно този лимит да падне до $100 милиона.

"Ако не поставим лимит на разходите, бързо ще стане ясно, че са необходими допълнителни инвестиции, които обаче не гарантират възвращаемост. Не мисля, че някой участва във Формула 1 просто за шоуто", добавя той. 

"Спортът е шанс за всички да се състезават честно и равностойно. При нас не е така. Някои отбори поставят спортните си интереси над всичко друго и така опорочават всичко. Дори си мисля, че може би не се чувстват комфортно, ако са равностойни с опоненти, които не са смятали за конкуренти преди", завършва Браун, но не уточнява кои тимове точно има предвид.