Бившият шеф на "Ферари" и президент на ФИА Жан Тод говори за състоянието на Михаел Шумахер, който продължава възстановяването си след падане в Алпите през 2013 година. Седемкратният световен шампион е далеч от общественото пространство и рядко се разбира от първа ръка какво се случва с него, но сега Тод направи точно това и сподели информация относно Шуми.

При падането през 2013 година Шумахер удари главата си в камък, а в следствие на това получи мозъчен оток и шест месеца беше в кома. През годините се появяваха редица твърдения - че Михаел има проблеми с паметта, движението и говора, но никой не знае какво точно е състоянието му. Той не се е появявал пред хора от инцидента насам.

76-годишният Тод бе начело на "Ферари" когато Шумахер спечели пет поредни титли между 2000 и 2004, а до днес продължава да е близко до фамилията.

"Михаел не ми липсва, защото го виждам. Но разбира се това, което ми липсва, са нещата, които правехме заедно", каза той пред германската NTV.

Французинът сподели, че Шумахер следи случващото се във Формула 1 и двамата гледат състезания заедно.

"Да, вярно е, гледам състезанията заедно с Михаел", каза той.

Синът на германската легенда, Мик, за втори сезон е част от F1, като наскоро взе и първите си точки като пилот на "Хаас". В Австрия той постигна най-доброто си класиране досега, завършвайки на шеста позиция.

"Бях много щастлив, когато Мик взе точки в последните две състезания. Имаше много напрежение върху него, като това не бе честно. Искам единствено да получи шанс да кара добра кола, защото тогава наистина ще може да печели титли и състезания", завърши Тод.