Асът на автомобилния спорт Люис Хамилтън изригна възмутен срещу хората, които нарушават мерките за социално дистанциране и изолация в обстановката на разпространението на коронавирус.

Шампионът във Формула 1 обяви, е сам е в 14-дневна карантина, въпреки че се чувства отлично и няма симптоми на заразата.

Той се постави в самоизолация, след като се оказа в една компания с актьора Идрис Елба, който дни по-късно обяви, че има вируса.

Пилотът на "Мерцедес" призова хората да спазват мерките, като във Великобритания бе препоръчано те да са на поне 2 метра един от друг, ако са извън домовете си.

"Моля се за близките и семейството си всеки ден - каза Хамилтън. - Но се моля и за всички вас, там навън по улиците и на работните си места. Те няма как да са в изолация. Ужасно ме боли при всяка новина за поредните изгубени животи. И за това се моля - да няма повече смърт от тази пандемия.

Моля се и за хората от медицинския сектор, социални работници... те са на първа линия сега и са герои.

В същото време, има хора, които продължават да посещават публични места, клубове, барове, заведения...

Това е напълно безотговорно и егоистично! Ние само това можем да направим - да се изолираме, да спрем заразата да дойде до нас и да я пренасяме. Толкова ли е сложно?"