Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън не пропусна да зачекне скандала около шефа на "Ред Бул" Кристиан Хорнер.

По-възрастният от двамата британци е обект на разследване за "неподходящи съобщения" към служителка на отбора и "непристойно поведение.

Хорнер отрича обвиненията, но те хвърлиха сянка около отбора и скоро се очаква решение. Според медиите на Острова вътрешното разследване е приключило.

Хамилтън, който от 2025 година ще кара за "Ферари", не спести нищо на своя сънародник и каза, че справедливостта трябва да възтържествува.

"Този проблем трябва да бъде решенен, защото виси над спорта. Интересно ще е да видим как ще се действа и какви ефекти ще има върху Формула 1. Това е важен момент за спорта и трябва да останем верни на нашите ценности.

Винаги е важно да правим повече за спорта и средата, в която хората работят. Тя трябва да е безопасна. Всякакви обвинения трябва да бъдат прегледани много сериозно", каза Хамилтън.

По темата бе запитана и звездата на "Ред Бул" Макс Верстапен.

"Вярвам в процеса на разследването и няма нужда да надигаме глас за него", лаконично отсече нидерландецът.

Шефът на "Макларън" Зак Браун сподели мнението на Хамилтън: "Обвиненията са много неприятни, тревожни и изключително сериозни. Тук в "Макларън" всички мъже и жени спазват най-високи морални ценности. Те са част от сърцата и това трябва да е валидно за всички във Формула 1".