Голяма промяна за Люис Хамилтън видяха експертите около Формула 1, които следят отблизо уикенда в Саудитска Арабия.

Там в неделя е Гран при във второто състезание за сезона, а седемкратният шампион е без най-доверения си човек, който го следва навсякъде в последните 8 години. Анджела Кълан, негов личен треньор, съветник, психотерапевт и какво ли още не, отказа да даде подробности за раздялата.

Но тя бе потвърдена от самия Люис, запитан по темата от репортери, забелязали липсата на най-важния член от екипа около пилота. Британецът нарече русокосата дама "невероятно важен човек в живота му, която му е помогнала да стане по-добър във всичко".

Кълан несъмнено бе най-близкият човек до Люис след родителите му, а преди две седмици на първия старт от сезона в Бахрейн бе неотлъчно около него, както е от началото на съвместната им работа.

В същото време в отбора на Хамилтън има реални притеснения, че британският пилот вече обмисля възможността да се раздели с "Мерцедес". За това намекна шефът на тима Тото Волф.

Той е в отлични, приятелски отношения с британския ас, като думите му в Саудитска Арабия, където през уикенда е стартът за местния Гран при, звучат притеснително за марката.

"Нямам съмнения, че Люис иска да остане и да кара в този отбор - каза Волф. - И съм сигурен, че приоритет за него е да подпише новия договор, който ще му предложим. Но също така усещам, че в тази позиция може да настъпи промяна в следващите седмици и месеци.

Хамилтън иска да види промяна, да ни види по-конкурентни и в битката за титлата. Ако не му осигурим такава възможност да се бори за нея, той сериозно ще обмисли възможността да потърси промяна.

Това разбива сърцето ми, докато го казвам, но съм наясно с реалностите."

Хамилтън е седемкратен шампион във Формула 1, но през миналия сезон дори не бе близо до това да се бори за титлата.

А през този започна с пета позиция в Бахрейн, но твърде далеч от скоростта на победителя Макс Верстапен ("Ред Бул").