Кристиан Хорнер се е срещнал с част от шефовете на концерна "Ред Бул" в Дубай. Ръководителят на спонсорирания от компанията едноименен тим във Формула 1 се е видял с Чалерм Ювидия, който държи 51% от акциите, както и с изпълнителния директор Оливер Минцлаф.

По информация на Auto Motor und Sport резултатите от разговорите са били изцяло в плюс за Хорнер и бъдещето му начело на шампионите, което изглеждаше доста разклатено в последно време. Британецът се оказа в центъра на секс скандал, от който в крайна сметка излезе чист, но пък след това Макс Верстапен и баща му Йос публично се изказаха срещу силния човек при "Червените бикове".

Тайландският акционер е решил да успокои ситуацията, като освен с Хорнер, съвсем скоро ще има срщеа и с мениджъра на Верстапен, за да се сложи край на спекулациите относно бъдещето на звездата.

Трикратният световен шампион намекна, че ако не бъдат изпълнени определени условия, може да си тръгне от отбора предсрочно. Макар да има договор до 2028 година.

Шефът на "Мерцедес" Тото Волф пък все по-често говори за евентуален трансфер на звездата в посока "сребърните стрели". В най-скорошното си изказване австриецът заяви, че Макс трябва да подсили отбора му, като единствената въпросителна остава кога точно това би се случило.