Скандалът около Кристиан Хорнер, тийм шефът на "Ред Бул" във Формула 1, не е дори близо до стихване.

Служителката на отбора, която подаде жалба срещу негово непристойно поведение и тормоз на сексуална основа, бе "отстранена" в началото на седмицата. От компанията няма информация дали става дума за уволнение или тя временно няма да е на позицията си, докато се намери изход от кризата.

Отговорът от нейните адвокати тази сутрин обаче е да внесат жалба в граждански съд срещу действието на фирмата. И още една заради това, че апелът и срещу Хорнер е отхвърлен от ръководителите на "Ред Бул".

А такава наистина има. Стигна се до призив на Йос Верстапен, бащата световния шампион и пилот на тима Макс, за напускане на шефа. Синът му пък намекна, че може да преосмисли бъдещето си в отбора.

Внесените жалби от служителката ще усложнят още ситуацията, тъй като те оставят темата отворена. "Ред Бул Рейсинг" обяви, че няма да коментира "въпроси, които са вътрешни за компанията", но не отрече за двете жалби.

Едната иска от съда да поиска обяснение и аргументация от фирмата за освобождаването на жената. Другата възбужда разследване защо толкова бързо е зачеркнат сигналът срещу поведението на Хорнер.

Говорител на "Хонда", който е стратегически партньор на отбора на "Ред Бул" във Формула 1, и снабдява с двигатели болидите на тима, призна - ръководителите на компанията са се свързали с тези на австрийския отбор и искат отговори по темата "Хорнер".

"От моя гледна точка, както и от тази на отбора, ние продължаваме напред и темата е затворена", коментира самият британец в четвъртък.

Но очевидно не е точно така за останалите засегнати страни.