На фона на скандалите, които тресат хегемона във Формула 1 от последните два сезона - "Ред Бул", отборният директор Кристиан Хорнер от своя страна отправи обвинения.

Разследваният и разсипван от критики шеф на отбора нападна водещи фигури от управата на ФИА и Формула 1, обвинявайки ги, че с атаките срещу него целят само и единствено разклащане на "Ред Бул".

Хорнер не посочи конкретни имена, но според него раздуването на скандала и непрестанното говорене на него и бълване по думите му на лъжлива информация, са директна атака срещу отбора му, който към този момент няма никаква реална конкуренция на пистата.

Припомняме, че Хорнер запази поста си след първоначалното вътрешно разследване за непристойно поведение спрямо служителка на "Ред Бул", като слуховете около това какво точно е било поведението му са най-различни.

Зад гърба си той има подкрепата на тайландската фамилия, която притежава 51% от правата на компанията "Ред Бул", а на този етап това се оказва ключово за бъдещето му. Около Хорнер също така започна скандал с Йос Верстапен, който може и да доведе до напускането на трикратния световен шампион и него син Макс.

За всичко случващо се Хорнер обвини част от шефовете във Формула 1 и заяви:

"Цялото внимание около това нещо бе привлечено умишлено. Пишеха се какви ли не глупости, а това се оказа най-тежко за моето семейство.

Много хора се възползваха от това. Формула 1 е изключително конкурентен спорт, говорим за много пари, като враговете ни бързо се опитаха да използват момента. Говорим и за хора на ръководни позиции.

Това е грозната страна на нашия спорт. Но към днешна дата случаят е приключен. Вече гледам напред и мисля само за състезанията, но все пак съм убеден, че в медиите ще продължават да се появяват откровенни лъжи", сподели той от Саудитска Арабия, където ще се проведе стартът от Формула 1 този уикенд.