Шарл Леклер спечели втори пореден виртуален старт от Формула 1. 22-годишният пилот на Ферари триумфира преди две седмици в Австралия, а сега грабна победата и в Гран При на Китай, след като започна от първа стартова позиция.

Леклер получи сериозен отпор от страна на Алекс Албън. Пилотът на Ред Бул завърши втори, като прекара известно време начело, а за целта получи помощ от приятел - Тибо Куртоа от Реал (Мадрид). Белгийският вратар също кара за отбора на Диетер Матешиц и на няколко пъти задържаше младата звезда на Ферари.

Монегаскът обаче си върна водачеството в единадесетата обиколка и го задържа до самия край, като видя карирания флаг след общо двадесет и осем обиколки.

"Приятно ми е да играя, а когато печеля е още по-хубаво. Но празненствата след състезанието са малко по-различни от обичайното", написа Леклер. 

"Да изключиш компютъра и да отидеш да готвиш паста не е толкова бляскаво, колкото да пръскаш шампанско на подиума", добавя той.

Албън и Гуаню Жу (Рено) оформиха челната тройка. Куртоа и другият футболен представител в лицето на Чиро Имобиле от Лацио завършиха на петнадесето и шестнадесето място.