Неостаряващата легенда Фернандо Алонсо очевидно няма никакво намерение да прекратява своята кариера във Формула 1.

Само два дни след 41-ия си рожден ден, испанският шампион вече има подписан договор за няколко години с отбора на "Астън Мартин".

Новината съобщи финансираният от канадския милиардер Лорънс Строл отбор, като не се уточнява продължителността на договора, а само, че е за няколко години.

Това се случва само няколко дни, след като четирикратният шампион Себастиан Фетел обяви, че този сезон ще е последен за него, а едното пилотско място в "Астън Мартин" остава свободно.

Фернандо Алонсо от своя страна има договор до края на сезона с "Алпин Рено", а мнозина смятаха, че с подобряването на рекода на Кими Райконен за най-много състезания, което ще се случи след четири старта, Алонсо ще е готов да се оттегли.

Нищо подобно. Дори и след 349 състезания и 21 години в най-популярния моторен спорт, Фернандо Алонсо иска още и още, защото няма никакво намерение да спира.

Първият старт на испанеца във Формула 1 е на 4 март 2001-а, когато с болида на "Минарди" завършва на 12-о място в Австралия.

Любопитно, че по това време бъдещият му съотборник Ланс Строл все още не е навършил три години, а много от настоящите му съперници по пистата също са били прохождащи малки деца.

Именно Фернандо Алонсо е човекът, който с двете си титли през 2005-а и 2006-а спря доминацията на Михаел Шумахер и "Ферари", а в следващите години той записа едно трето и три втори места.

Според експертите Фернандо Алонсо заслужаваше поне една, ако не и две титли повече в кариерата, а паметни остават сезоните 2010 и 2012, когато той изпусна първото място в генералното класиране в последните състезания, тогава за сметка на Себастиан Фетел, който по ирония на съдбата ще замени в "Астън Мартин".

Преди година феновете на Формула 1 трябваше да се сбогуват с идола си Кими Райконен, който бе категоричен, че не иска да продължава да се състезава, но сега позитивните новина са, че друг голям любимец - Фернандо Алонсо, няма никакво намерени да слиза от сцената.

Снимка: Getty images/ Guliver photos